Izvor:
21.06.2016 u 02:11
0

VELIKI POŽAR: Vatra nezaustavljiva, poginuo VATROGASAC!

Na Kipru danas bukti veliki šumski požar, potpomognut jakim vetrom i visokim temperaturama, a zvaničnici ističu da je to najgori požar koji je u poslednjih nekoliko godina pogodio ostrvo.

Jedan vatrogasac je poginuo, a dvojica su povređena kada se njihov kamion survao niz liticu u Soleu, u podnožju planine Troodos, navela je policija, dodajući da su dve osobe privedene zbog sumnje da su namerno izazvale požar, preneo je AFP.

Grčka, Britanija i Izrael su na Kipar uputile svoje kanadere i helikoptere kako bi pomogli u gašenju požara. U gašenju učestvuje više od 300 vatrogasaca i 56 vatrogasnih vozila.

Požar je, kako se veruje juče izbio kad su meštani palili nisko suvo rastinje u podnožju planinskog masiva Troodos, preneo je Rojters. Područje koje je najgore pogođeno požarom je prekriveno crnogoričnom šumom i voćnjacima.

Požar, koji se smatra jednim od najgorih u poslednjih nekoliko godina, dogodio se istovremeno kad je Kipar zahvatio veliki talas vrućine. "Situacija je zaista tragična. Šteta koju je izazvao požar je nenadoknadiva", izjavio je predsednik Kipra Nikos Anastazijades.

U naporima gašenja učestvuju kanaderi iz Grčke i Izraela, kao i helikopteri iz britanskih vojnih baza na Kipru.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/EEmerson14

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter