Izvor:
20.06.2016 u 19:22
0

SKANDALOZNO: Amerikanac POHVALIO teroristički napad u Orlandu!

Džihadista američkog porekla pohvalio je u novom video snimku samozvane Islamske države napad počinjen prošlog vikenda u Orlandu, u kojem je ubijeno 49 ljudi, javljaju danas američki mediji.

U tom video snimku, kojeg je na internetu pronašla nevladina antiteroristička organizacija SITE, američki borac IS-a poziva druge muslimane da slede primer napadača iz Orlanda, Omara Matina, preneo je sajt "Foks Njuz".

Matin je tokom masakra u noćnom klubu "Pals" u Orlandu, kada je ubio 49 i ranio više desetina ljudi, pozvao hitnu službu i izjavio vernost IS-u, ta organizacija je kasnije preuzela odgovornost za taj napad.

Omar Matin, vojnik kalifata, jedan je od malog broja ljudi koji je bio veran svom gospodaru. Dok je pripremao oružje i druge korake za pripremu napada, imao je veru i poverenje u Alaha, koji je njegovom rukom kaznio svoje neprijatelje – kaže u videu Al-Amriki, što na arapskom znači "Amerikanac".

Al-Amriki na video snimku govori engleski, a nalazi se u pustinji i obučen je u vojnu uniformu i drži pušku.

Snimak je na internetu objavio ogranak IS-a sa zapada Iraka, navodi SITE.

Tanjug
Foto: Twitter/AJE News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter