Izvor:
18.06.2016 u 00:03
0

OŠTRA REAKCIJA SAD: Nismo predložilli ulazak SIRIJSKE OPOZICIJE u vlast!

Neimenovani američki zvaničnik demantovao je danas da su SAD predložile da se uključe pripadnici sirijske opozicije u vladu predsednika te zemlje Bašara al Asada.

On je, povodom izjave ruskog predsednika da je saglasan sa predlogom SAD o uključivanju delova sirijske opozicije u aktuelnu vlast u Damasku, istakao da "nije bilo takvog predloga", preneo je Rojters.

Američka politika o odlasku s vlasti Asada, kako je naglasio, nije se promenila.

Neimenovani zvaničnik istakao je da je u saopštenju konferencije u Ženevi 2012. godine pozvano na uspostavljanje "tradicionalnog vladajućeg tela, formiranog uz obostranu saglasnost, sa punim izvršnim moćima" što Vašington ocenjuje da znači silazak s vlasti Asada, jer opozcija, kako tvrdi, nikada ne bi prihvatila njegov ostanak.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da je saglasan sa predlogom SAD o uključivanju delova sirijske opozicije u aktuelnu vlast u Damasku.

Rojters prenosi da je Putin, u obraćanju na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, rekao da se sirijski predsednik Bašar al Asad saglasio da postoji potreba za političkim procesom.

Putin je naveo da za Siriju nije najvažnije to da Asad uspostavi kontrolu nad teritorijom, već da se povrati sveobuhvatna vera u vlast.Ruski predsednik je kazao da će Sirija neizbežno propasti ukoliko stvari ostanu kakve su sada, naglasivši da bi to bio najgori mogući scenario.

Izvor:Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter