Izvor:
28.04.2016 u 19:49
0

TRAMP OPLEO PO SAVEZNICIMA: Svi koji koriste SAD kao ‘’kišobran’’ NEKA PLATE TROŠKOVE

Pretendent za republikanskog kandidata za predsednika SAD Donald Tramp obećao je poboljšanje odnosa sa Rusijom i Kinom ako bude izabran.

Tramp je u predizbornom govoru pred konzervativnim nacionalnim ekspertima za bezbednost bio strog prema američkim saveznicima koji, kako je rekao, "koriste SAD kao kišobran" u odbrani, a "nisu platili svoj deo".

"Zemlje koje mi branimo moraće da plate troškove odbrane. Ako ne plate, Amerika će ih ostaviti da se sami brane. Nemamo drugi izbor", rekao je Tramp.

Tramp je kritikovao spoljnu politiku Baraka Obame, rekavši da je dozvolio Kini da iskoristi SAD i da nije uspeo da pobedi militanate Islamske države, prenose američki mediji.

Na pitanje o podršci Moskve sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, američki milijarder je ocenio da je "moguće smanjenje tenzija u odmeravanju snaga sa Rusijom". Tramp je rekao i da će iskoristiti ekonomsku moć SAD kako bi ubedio Kinu da "obuzda nuklearni program Severne Koreje".

"Kina poštuje snagu i da ih pustimo da nas iskoriste ekonomski bismo izgubili svo svoje poštovanje", rekao je Tramp.

Izvor:Tanjug
FOTO:Twitter/NBCNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter