Izvor:
28.04.2016 u 19:00
0

BORBA PROTIV TERORIZMA: Gugl objavio rat bombašima (FOTO)

Nažalost živimo u vremenu sve češćih bombaških i samoubilačkih napada i ožalošćene porodice su apelovale na medije da pažnju usredsrede na žrtve a ne na počinioce zločina kako im se ne bi dalo 5 minuta slave. Zato je Gugl napravio novu ekstenziju "Zero Minutes of Fame", koja za cilj ima upravo blokiranje sadržaja o teroristima.

Kada korisnik Google Chroma instalira ovu ekstenziju, u tekstu o napadu umesto imena i slike napadača pisaće "ime je sakriveno iz poštovanja prema žrtvama".

Aplikacija je puštena juče, u okviru Brejdi kampanje protiv oružanog nasilja.

– Dosta nam je imena počinilaca i pažnje koncentrisane na njih, kao i krvavih slika žrtava u medijima – objašnjava Den Gros predsednik Brejdi kampanje.

– Umesto što se ubice nagrađuju minutom slave u medijima, koje kasnije neki i imitiraju u napadima, pažnju bi trebalo skrenuti na žrtve, heroje i preživele u ovakvim nesrećama – dodaje Gros.

Aplikacija za primarni cilj ima sprečavanje kopiranje već počinjenih masovnih ubistava.

U Americi oružani sukobi zauzimaju oko 30% svih masovnih incidenata i oko 22% sukoba u školama na godišnjem nivou.

HappyTV.rs
Foto: YouTube Printscreen/BradyCampaign, Twitter/IsraleinIreland

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter