9°C

Beograd

RUSIJA DELI BOL: Putin uputio saučešće Obami

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas saučešće američkom kolegi Baraku Obami i svim Amerikancima zbog tragedije u Orlandu, gde je u masovnoj pucnjavi ubijeno 50 ljudi.

Putin je u telegramu saučešća naveo da Rusija "deli bol i tugu onih koji su izgubili svoje bližnje i voljene zbog ovog varvarskog kriminalnog čina", saopštio je Kremlj, preneo je Tas s. Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u Orlandu, na Floridi, u kojoj je ubijeno najmanje 50, a ranjene su 53 osobe. Zločin je izveo Amerikanac avganistanskog porekla Omar Matin, koji je u razmeni vatre sa policijom i sam ubijen.

- Oružani napad na noćni gej klub u gradu Orlandu, u američkoj državi Floridi, koji je ostavio više od 100 mrtvih i ranjenih, izveo je borac islamske države- preneo je Rojters informaciju Amaka, novinske agencije Islamske države.

To je najmasovnije ubistvo počinjeno vatrenim oružjem u istoriji SAD. Američki mediji preneli su ranije da je Matin, pre nego što je otvorio vatru, pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi.

Tanjug
Foto: Twitter/FoxNews

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar