Izvor:
13.06.2016 u 00:38
0

TRAŽE SE DOKAZI: Da li je pucnjava u Orlandu delo ISLAMSKE DRŽAVE?

Američki zvaničnici su danas saopštili da zasad nema dokaza o direktnoj vezi između najgore masovne pucnjave u istoriji SAD, u kojoj je u Orlandu ubijeno najmanje 50 ljudi, i Islamske države ili bilo koje druge ekstremističke grupe.

Neimenovani zvaničnici su naveli da tek treba da se utvrdi da li je ubica iz Orlanda ima kontakte sa nekom od ekstremističkih grupa, javio je Rojters. U Orlandu je uvedeno vanredno stanje posle napada na noćni gej klub u kojem je poginulo najmanje 50 ljudi, dok je 53 poveđeno od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

Gradonačelnik Badi Dajer kaže da je uvođenje vanrednog stanja neophodno kako bi se obezbedili dodatni resursi nakon ovog zločina, prenosi BBC. Rano jutros policija je izvela kontrolisanu eksploziju ispred gde je naoružani napadač pucao na posetioce i zabarikadirao se zajedno sa taocima, a napadač je ubijen.

Napadač, koji je ubijen, identifikovan je kao američki državljanin avganistanskog porekla Omar Matin, javili su američki mediji. CBS je, citirajući izvore iz službi bezbednosti, javio da je on rođen 1986. i da je živeo u gradu Port Sent Lusi, u Floridi. To je najteža masovna pucnjava u SAD po broju žrtava, navodi AFP.

Tanjug
Foto: Twitter/OrlandoPolice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter