Izvor:
12.06.2016 u 23:51
0

SITUACIJA SE NE SMIRUJE: Proglašeno vanredno stanje u Orlandu!

U Orlandu je uvedeno vanredno stanje posle napada na noćni gej klub u kojem je poginulo najmanje 50 ljudi, dok je 53 poveđeno od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

Gradonačelnik Badi Dajer kaže da je uvođenje vanrednog stanja neophodno kako bi se obezbedili dodatni resursi nakon ovog zločina, prenosi BBC. Rano jutros policija je izvela kontrolisanu eksploziju ispred gde je naoružani napadač pucao na posetioce i zabarikadirao se zajedno sa taocima, a napadač je ubijen.

Opisujući situaciju u noćnom klubu, Dajer je rekao da je "krv svuda". U istrazi učestvuje FBI, čiji specijalni agent Ronald Hoper kaže da "ne postoje neposredne pretnje po Sjedinjene Američke Države". Napadač, koji je ubijen, identifikovan je kao američki državljanin avganistanskog porekla Omar Matin, javili su danas američki mediji. CBS je, citirajući izvore iz službi bezbednosti, javio da je on rođen 1986. godine i da je živeo u gradu Port Sent Lusi, u Floridi.

Ista TV mreža je, takođe, objavila da Matin, koji je poginuo u obračunu sa policijom nakon talačke krize u klubu, nije imao kriminalni dosije, a da vlasti ispituju da li je imao veze sa islamskim ekstremizmom, prenosi AFP. Predsednik Barak Obama je obavešten o ovom događaju, a Bela kuća je saopštila da je zatražio od federalnih zvaničnika da pruže "svaku moguću pomoć u istrazi". Šef policije u Orlandu Džon Mina opisao je napad kao "tragediju, ne samo za grad, već za čitavu naciju". On je rekao da će uskoro početi identifikacija žrtava.

Pucnjava i napad u noćnom klubu u Orlandu može da se tretira kao "domaći teroristički incident", rekao je danas lokalni šerif. To je najteža masovna pucnjava u SAD po broju žrtava, navodi AFP.

Tanjug
Foto: Twitter/DailyO_

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter