Izvor:
11.06.2016 u 22:36
0

ZIKA VIRUS NIJE JEDINA PRETNJA: Na plažama Rija otkrivena opasna SUPER BAKTERIJA?

Na plažama Rija de Žaneira otkrivena je opasna super bakterija koja je otporna na lekove, tvrde naučnici navodeći da je njeno prisustvo registrovano na lokacijama gde bi tokom Olimpijade trebalo da se održi takmičenje u vodenim sportovima. Nalazi iz dve još uvek neobjavljene naučne studije u koje je Rojters imao uvid, ukazuju da su najpopularnije turističke lokacije u Riju zaražene mikrobima koji se obično pronalaze samo u bolnicama.

Takođe je prisustvo te bakterije konstatovano u lagunama gde će se održati takmičenje u veslanju i vožnji kanua. Zbog opasnosti od širenja virusa Zika Svetska zdravstvena organizacija angažovala je stručnjake koji treba da procene da li ima potrebe da se odloži ili otkaže Olimpijada koja se održava u Riju od 5. do 21. avgusta.

Više od 150 naučnika iz 29 zemalja pozvalo je ranije na odgađanje ili premeštanje Olimpijskih igara "u interesu javnog zdravlja", ali je Svetska zdravstvena organizacija bila protiv toga.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter