Izvor:
07.06.2016 u 22:37
0

ZAŠTITA OD EKSTREMIZMA: Otvorena klinika za odvikavanje od Fejsbuka

Zbog straha da bi korisnicima „Fejsbuka“ ekstremne islamističke grupe mogle „isprati mozak“, u Alžiru je otvorena klinika za zavisnike od ove društvene mreže.

Privatna klinika za borbu sa zavisnošću od Fejsbuka otvorena je u gradu Konstantin. U Alžiru postoji deset miliona korisnika popularne društvene mreže, a njihov broj godišnje raste za deset odsto.

Direktor klinike, naučnik Raof Bokafa, rekao je da strahuje kako bi ugroženi korisnici Fejsbuka mogli postati meta islamista koji koriste stranice kao alat za zapošljavanje.

Sesije savetovanja su dostupne za „pacijente“ koji bi mogli pasti pod uticaj islamista na toj društvenoj mreži.

Prema Bokafovim rečima, tim koji predvodi baviće se i zavisnicima od droge, cigareta i alkohola.

Postoje određene opasnosti koje se potcenjuju kada je reč o zavisnosti od Fejsbuka u odnosu na zavisnost od droge. Rezultati lečenja trebalo bi da smanje psihološke, socijalne i sigurnosne štete onih koji 'žive' u virtualnom svetu – rekao je Bokafa.

Izvor: Russia Today
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter