Izvor:
07.06.2016 u 13:52
0

PRAVDA ZA GORILU HARAMBEA: Nema optužnice protiv majke dečaka!

Tužilaštvo Ohaja saopštilo je u ponedeljak da protiv majke trogodišnjeg dečaka, koji je upao u ograđeni prostor za gorile u Zoološkom vrtu u Sinsinatiju nakon čega je ubijena gorila Harambe, neće biti podignuta optužnica.

Veoma mi je žao zbog gorile, ali ništa u ovom slučaju ne dostiže nivo krivičnog dela – izjavio je tužilac Okruga Hamilton Džozef Deters.

Da je ona bila u toaletu i pušila krek, a pustila da joj deca lutaju zoo vrtom, to bi bila druga priča – dodao je on, preneo je Rojters.

Porodica dečaka je navela da je zadovoljna odlukom tužilaštva.

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo da će će pokrenuti odvojenu istragu o kršenju zakona o dobrobiti životinja.

Veliki broj građana na društvenim mrežama izrazio je u međuvremenu svoje nezadovoljstvo zbog ubistva pripadnika zaštićene vrste, pa je tako na Fejsbuku otvorena strana pod nazivom "Pravda za Harambea", a borci za prava životinja su optužili Zoo-vrt za nemar.

Specijalni interventni tim zoološkog vrta je, iz straha za bezbednost dečaka koji je preskočio ogradu i upao u ograđeni prostor za gorile, ubio 17-godišnjeg gorilu Harambea. Na video snimcima koje su napravili posetioci Zoo-vrta se vidi kako je gorila uglavnom zaštitnički nastrojen prema detetu, ali ga u nekim trenucima vuče kroz plitki jarak.

Direktor Zoo-vrta Tejn Mejnard stao je u odbranu odluke da se ubije gorila rekavši da bi dečak bio još više ugrožen da su pokušali da ispale strelicu za uspavljivanje u gotovo 200 kg tešku gorilu, jer to sredstvo ne bi počelo da deluje odmah.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter