Izvor:
07.06.2016 u 02:53
0

LAVROV UPOZORAVA: Berlin da izvaga pre nego što Rusiju NAZOVE PRETNJOM

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izrazio je nadu da će nemačka vlada pažljivo izvagati sve argumente "za" i "protiv" pre nego što Rusiju stavi na listu pretnji. On je, u intervjuu koji je objavljen na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije, primetio da je satanizovanje Rusije postalo moderna tendencija u Evropskoj uniji.

"Nadam se da će koaliciona vlada izvagati sve argumente za i protiv i, što je još važnije, da će izvagati sve činjenice, koje bi mogle biti protumačene kao priprema Rusije za agresiju na EU i NATO", rekao je šef ruske diplomatije.

U novom izdanju nemačke Bele knjige, koju nemačko rukovodstvo koristi kao smernicu za donošenje odluka na polju bezbednosne politike, Rusija je predstavljena kao pretnja po svetski poredak koji je uspostavljen u Evropi posle hladnog rata, navodi ruska agencija.

"Rusija je spremna da unapredi svoje interese nasilnim metodama i da jednostrano pomeri granice zagarantovane međunarodnim pravom. Zato predstavlja pretnju po svetski poredak posle hladnog rata u Evropi", stoji u nemačkoj Beloj knjizi, tvrdi Tas s. Kako je Lavrov naveo, taj izveštaj je podnet nemačkoj vladi, ali ga ona još nije odobrila i tek treba da ga razmotri.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Interpreter_Mag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter