Izvor:
28.04.2016 u 02:06
0

NEMAČKA: Semafor na podu radi veće bezbednosti (FOTO)

"Mobilni zombiji" je termin koji se upotrebljava za sve one koji hodaju ulicom gledajući u svoj smartfon i ne obazirući se ni na koga i ni na šta. Ukratko za većinu ljudi koje srećemo na ulici i u prevozu.

S obzirom na to da zbog zaokupiranošću telefonom često ugrožavaju saobraćaj, kao i svoj život, u nemačkoj pokrajini Bavariji su postavili podne semafore u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u prevozu.

Bavarci su u blizini tramvajskih šina u asfalt ugradili svetla koja postaju crvena kada se približava tramvaj.

– Shvatili smo da uobičajeni semafor nije dovoljan za bezbednost pešaka i zato smo obezbedili dodatni set svetala za sve one koji prelaze ulicu gledajući u ekrane telefona – objašnjava Tobijas Harms ispred gradske opštine.

U toku prošle godine nekoliko pešaka u Nemačkoj je izgubilo živote dok su prelazili ulicu, mahom zbog nepažnje usled zaokupljenošću telefonom.

HappyTV.rs
Foto: Twitter/CityLab

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter