Izvor:
04.06.2016 u 00:11
0

DRAMA U LUCI: Zaplenjeno 26 miliona lekova namenjenih IS

Grčke vlasti zaplenile su u Pireju, najvećoj luci te zemlje, veliku pošiljku lekova protiv bolova nakon što su obaveštene da je ona namenjena pripadnicima takozvane Islamske države, saopštilo je danas Odeljenje za finansijski kriminal Grčke.

Više od 26 miliona lekova pronađeno je u kontejneru, koji je registrovan da sadrži tekstilnu robu, navelo je to odeljenje dodajući da su grčki zvaničnici primili pomoć od Uprave za suzbijanje droge SAD.

Jedan od zvaničnika, koji je učestvovao u operaciji, rekao je da su narkotici poslati iz Indije za Pirej i da je trebalo da budu prebačeni drugim brodom u Libiju, preneo je AP.

Grčka je, kako je istakao, dobila informaciju da libijska kompanija, kojoj je trebalo da bude dostavljena isporuka, služi kao posrednik za Islamsku državu koja bi, kako je naveo, koristila te lekove za svoje borce ili bi ih prodavala radi ostvarivanja profita.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/LetsGoOut_BH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter