Izvor:
03.06.2016 u 18:56
0

KONAČNO OTKRIVEN UZROK: Crkvu u Njujorku zapalile su…

Sveće koje je su ostavljene da gore tokom Vaskrsa izazvale su požar koji je prošlog meseca "progutao" 160 godina staru pravoslavnu crkvu u Njujorku. To je potvrdio portparol njujorške vatrogasne službe Frenk Gribon, a preneo je "Njujork post".

Naši istražitelji su otkrili da su sveće koje nisu bile ugašene za vreme uskršnjih praznika zapalile crkvu – rekao je Gribon.

Kao potencijalnog krivca za to što su sveće ostale da gore, ovaj američki list navodi crkvenjaka Slobodana Ljubenka, koji je na taj način nenamerno izazvao požar. Takođe, pominje se da su ovi dokazi pobili neke sumnje da je požar podmetnut kao odmazda zbog uloge Srpske pravoslavne crkve u pokušaju kanonizacije Alojzija Stepinca.

Izvor: New York Post
Foto: New York Post

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter