Izvor:
30.05.2016 u 18:30
0

ZVANIČNICI NATO PORUČUJU IZ TIRANE: Agresivnost Rusije ima cenu, moramo REAGOVATI

Parlamentarna skupština NATO, koja danas završava trodnevno prolećno zasedanje u Tirani, zatražila je od zemalja članica da se suprotstave vojnoj odlučnosti Rusije i da bolje podele teret zajedničke odbrane.

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO američki advokat Majkl Tarner rekao da "agresivnost Rusije ima cenu" i pozvao evropske partnere da povećaju budžetske izdatke predviđene za odbranu, prenosi AP.

"Moskva je odlučila da joj je zaštita sopstvenih intersa bolja ukoliko radi protiv nas, umesto sa nama. Izazov iz Rusije je pravi i ozbiljan", rekao je Tarner.

Zamenik generalnog sekretara NATO Aleksander Veršbou kazao je da bi NATO nastavio dijalog sa Rusijom "ali stvari ne mogu da se vrate na uobičajeno stanje… sve dok Rusija ponovo ne pokaže postovanje za međunarodno pravo i norme međurodnog ponašanja".

On je naglasio da će se članice NATO, tokom održavanja samita u julu u poljskoj prestonici Varšavi, truditi da ojačaju odbrambene kapacitete Alijanse i logističku podršku drugim članicama koje se graniče sa Rusijom.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/RussiaInsider

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter