Izvor:
28.05.2016 u 21:47
0

ČEKAJU SIGNAL: Kurdi locirali LIDERA ISLAMSKE DRŽAVE!

Na najbližoj bezbednoj tački prema teritorijama koje drži Islamska država, vojnici kurdskih Pešmerga jedinica mogu da osete da je neprijatelj tu.

To se navodi u reportaži "Gardijana" sa deset kilometara udaljenosti od Sindžara, planine koja se prva našla na putu planova ekstremista za formiranje kalifata, prenosi B92.

Kretanjem prema gradovima Badž i Bilidž, operativci Pešmergi i pripadnici obaveštajnih službi tragaju za liderom Islamske države, Abu Bakrom al Bagdadijem koji se uspešno krije više od dve godine.

U nekoliko navrata je izbegao smrt, a i dalje se leči od teške povrede kičme, zadbojene u jednom raketnom napadu.

Navodno se više od šest meseci nije pomerio iz grada Badža, ali je sada ponovo aktivan i u proteklim nedeljama je cirkulisao na teritoriji između Badže i Tal Afara, a obaveštajci kažu da često odlazi i u Mosul, nezvaničnu prestonicu Islamske države u Iraku.

Imamo tačne informacije da je pre dva meseca došao u Badž kako bi posetio jednog od vođa Islamske države, takozvanog Valija. Plemena ga veoma poštuju, lojalni su mu. Znamo da je on u gradu. Kada treba da dođe, konfiskuju se svi telefoni nekoliko sati pre njegovog pojavljivanja. Ne žele da bilo ko telefonira u tim trenucima – naveo je jedan od zvaničnika kurdske milicije.

Kurdi se nadaju da će ponovo dobiti informacije kada Bagdadi bude došao u grad gde su mu skoro “svi lojalni“.

Neki i nisu – zaključio je jedan od kurdskih komandanata.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Conflict Studies

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter