Izvor:
28.05.2016 u 18:27
0

SEVERNA KOREJA NE BIRA REČI: Južna Koreja ne pamti gore pretnje!

Severna Koreja je danas upozorila Južnu Koreju da će izvesti "nemilosrdne osvetničke napade" ako njeni brodovi uđu "pa makar i samo 0,001 milimetar" u sporne vode Žutog mora.

Prethodnog dana su južnokorejske snage ispalile pucnje upozorenja na severnokorejske brodove u blizini sporne morske granice dve zemlje, prenela je agencija AFP.

U saopštenju Generalštaba severnokorejske vojske se navodi da će oni ubuduće bez upozorenja otvoriti vatru na svaki južnokorejski bod koji makar malo zađe u sporne vode Žutog mora.

Vojska Severne Koreje je takođe pozvala zvanični Seul da se izvini za "nesmotrenu vojnu provokaciju", za koju navodi da je imala za cilj da "dovede situaciju u spornom području na rub eksplozije".

Pjongjang poslednjih nedelja traži od Seula da prihvati poziv severnokorejskog lidera Kim Džong-una na vojne pregovore, koji bi trebalo da ublaže prekogranične tenzije, ali je zvanični Seul glatko odbio tu ponudu, navodeći da bi Pjongjang trebalo da preduzme prvi konkretan korak ka okončanju svog programa za razvoj nuklearnog oružja.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter