Izvor:
26.05.2016 u 01:03
0

ISTRAGA UTVRDILA: Hilari Klinton prekršila pravila!

Interna istraga američke vlade utvrdila je danas da je Hilari Klinton prekršila uputstva za bezbednost na internetu tako što je koristila privatni server i privatne elektronske pošte dok je bila državna sekretarka, javila je agencija Frans pres ocenjujući da ta kritika dolazi u nezgodnom trenutku za Klintonovu koja je u trci za Belu kuću.

U izveštaju odseka Stejt departmenta navodi se da su registrovane "sistematske greške u sistemu komunikacije i elektronske pošte" dok je Klintonva bila šefica diplomatije od 2009. do 2013. godine.

Komentarišući izveštaj, portparol Klintonove Brajan Felon naveo je da su njeni postupci u skladu sa prethodnim državnim sekretarima koji su "takodje koristili lični i-mejl", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Falon je priznao da je "trebalo preduzeti korake" za bolje održavanje službene evidencije, javlja Gardijan.

– Izveštaj pokazuje da su problemi s elekstronskim sistemima evidencije bili dugotrajni, kao i da nije postojala mogućnost da neko ko je na njenoj poziciji ima elektronsku poštu Stejt departmenta – saopštio je tim koji vodi predizbornu kampanju Klintonove.

List Njujork tajms otkrio je martu da je Hilari Klinton koristila svoju privatnu elektronsku poštu za poslovnu komunikaciju dok je bila u Stejt departmentu, čime je prekršen savezni zakon.

Klintonova je od tada izložena napadima i kritikama, što ugrožava njenu kampanju za predstojeće predsedničke izbore u SAD.

Izvor: Beta
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter