Izvor:
23.05.2016 u 14:25
0

POKUŠALI DA SE DOMOGNU EVROPE: Obalska straža presrela 850 migranata!

Libijska obalska straža je saopštila da je u nedelju presrela sedam čamaca u kojima se nalazilo oko 850 afričkih migranta koji su ilegalno pokušali da se domognu Evrope.

Obalska straža je patrolirala u oblasti rafinerije Zavija, 45 kilometara zapadno od Tripolija, gde su presreli sedam većih gumenih čamaca – rekao je za AFP portparol libijske mornarice, pukovnik Ajub Kasem.

Kasem je rekao da su u pitanju migranti iz nekoliko afričkih zemalja, uključujući 79 žena, među kojima 11 trudnica, i 11 dece.

Migranti su predati vlastima koji će ih prebaciti u prihvatne centre – kazao je on.

Krajem marta, francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan je rekao da oko 800.000 migranata "čeka da krene iz Libije u Evropu", podsetio je AFP.

Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter