Izvor:
23.05.2016 u 02:21
0

STRUČNJAK ZA INFRASTRUKTURU BEZ HARIZME: Evo ko je zapravo NOVI PREMIJER TURSKE

Mandatar za sastav nove turske vlade Binali Jildirim proveo je, pre današnjeg izbora na čelo vladajuće Partije pravde i razvoja, deceniju i po na funkciji ministra saobraćaja Turske.

AFP navodi da je Jildirim bio Erdoganov glavni čovek kada su u pitanju grandiozni infrastrukturni projekti u oblasti drumskog i železnickog saobraćaja.

Šef biroa u Ankari turskog dnevnog lista "Hurijet" Deniz Zejrek kaže da između Jildirima i Erdogana "izgleda da ima još više harmonije" u odnosu na odnos koji je predsednik imao sa donedavnim premijerom Ahmetom Davutogluom.

"Binali Jildirim je više tehnokratska ličnost i čovek za projekte", naveo je Zejrek.

AFP podseća da je Jildirim tek treći lider, posle Erdogana i Davutoglua u istoriji Partije pravde i razvoja, koja je, prema oceni ove agencije, transformisala Tursku, stavljajući islam u prvi plan zvanično sekularne državne politike.

AFP navodi da Jildirim nije poznat po harizmi, ali da je na današnji stranački kongres stigao na spektakularan način, obmotan fudbalskim šalovima, bacajući karanfile u masu, dok se u pozadini čula turska pop muzika.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/BA_Yildirim

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter