Izvor:
10.03.2017 u 21:41
0

NOVI SNIMCI IZ DISELDORFA: Pogledajte kako Albanac počinio masakr!

Nemački magazin "Špigl" je na sajtu objavio da je osumnjičeni identifikovan kao Fatmir H. i da je istražiteljima rekao da se nadao da će ga policija ubiti nakon napada, prenosi AFP.

Rojters navodi da je osumnjičeni, koji u Nemačkoj živi u obližnjem gradu Vupertalu, pobegao nakon napada sa diseldorske železničke stanice i skočio sa mosta, pri čemu se ozbiljno povredio. On je potom uhapšen, a policija veruje da je delovao sam.

Navedeno je da su teško ranjene žrtve u stabilnom stanju. Portaprol policije je kazao da diseldorfska policija napad nije opisala kao "divljanje" ili "terorizam".

Kako je objavila RT, policija tog nemačkog grada je objavila da je osumnjičeni osoba koja ima "očigledan problem sa mentalnim zdravljem". Navedeno je da je među ranjenima troje teško povređeno.

"Bild" je preneo da je noćna mora na glavnoj železničkoj stanici u Diseldorfu počela u četvrtak uveče, nešto pre 21 sata.

Prema navodima policije, jedan muškarac je sekirom nasumično napadao putnike, najpre u tramvaju, zatim na koloseku, a potom i u zgradi stanice.

Nemački mediji su preneli da je usledila velika akcija policije, kao i da su helikopteri nadletali taj deo grada.

Stanica je evakuisana, a obustavljen je i železnički saobraćaj.

Posle krvoprolića, napadač je preko šina istrčao iz stanice i skočio sa mosta kada se teško povredio.

Tada je i uhapšen, a zbog povreda prebačen je u bolnicu.

Nakon toga, uhapšen je još jedan muškarac, navodi "Bild" napominjući da nije poznato da li ima veze sa napadom.

Za sada nema nagoveštaja da se radi o terorističkom napadu, a policija je zvanično navela da je reč o "nerasvetljenom nasilju".

Mediji su ranije javili da je bilo četiri napadača i isto toliko povređenih putnika.

Klaudija Leticija majka Domenika, jedne od žrtava napada na stanici u Diseldorfu, tvrdi da mediji zataškavaju informacije u vezi jučerašnjeg napada.

Ona je a svom Fejsbuk profilu objavila sliku sina iz bolničke sobe na intezivnoj nezi, uz informaciju da je napadnut sekirom sa leđa i da je imao dugotrajnu operaciju.

– Ovo je moj sin Dominiko, koji se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi u bolnici. Napadnut je na železničkoj stanici u Diseldorfu. Udarili su ga sekirom s leđa u glavu. Operacija je veoma dugo trajala. Mediji pokušavaju da zataškaju sve. Ovo je veoma loše. SLobodno šerujte moj status. Sine, volim te – napisala je ona na Fejsbuk profilu, uz fotografiju iz bolnice.

U nešto kasnijem postu ona navodi da se Domeniko probudio i kome i da je svestan.

b92.net
Foto: radiosarajevo.ba, Facebook/Claudia Letizia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter