Izvor:
10.03.2017 u 07:12
0

SUMA OD KOJE SE VRTI U GLAVI: Nećete verovati koliko iznosi otpremnina direktora Koka Kole!

Generalni direktor Koka-kole (Coca-Cola) Muhtar Kent koji odlazi u maju, dobio je paket otpremnine vrednosti 16 miliona dolara, proizilazi iz njegove prijave prošlogodišnjeg prihoda.

U to je uključena njegova plata od 1,6 miliona dolara, zatim opcije za akcije Koka-kole vrednosti 9,5 miliona dolara i bonus uz platu od 4,1 milion dolara, za uspeh u radu. Ostatak su naknade troškova putovanja, obezbeđenja i doprinosa za penziono osiguranje i štednju, što je sve prijavio Komisiji za akcije i berze (SEC).

Kent je 2015. godine dobio 14,6 miliona dolara.

U Koka-koli koja proizvodi i Fantu, Smartvoter, i Pauerejd, Kent (64) je poslednjih godina uspešno smanjio rashode i prilagodio poslovanje kompanijeu promeni navika potrošača bezalkoholnih napitaka.

Predsednik Koka-kole Džejms Kvinsi preuzeće dužnost generalnog direktora kasnije ove godine. On je rekao da je kompanija "prerasla" napitak po kojem nosi naziv, i da se sada usmerava da postane "kompanija za sve napitke".

Kent koji je bio direktor od 2008, ostaće u firmi kao predsedavajući Upravnog odbora.

Izvor:Blic.rs
Foto:Twitter/ Ultimate Chair Lift

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter