Izvor:
09.03.2017 u 22:13
0

KAKO SE LAVROV ŠTITI OD PRISLUŠKIVANJA: Ne nosim telefon na sastanke!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da na sastanke "o osetljivim pitanjima" ne nosi telefon kako ne bi bio hakovan, a to je izjavio dva dana nakon što je Vikiliks obelodanio hakerski program CIA-e.

– Trudim se da ne nosim telefon na sastanke o osetljivim temama. Izgleda da sam, barem do sada, uspeo da izbegnem neprijatne situacije – rekao je Lavrov na konferenciji za novinare sa nemačkim kolegom Zigmarom Gabrijelom u Moskvi, prenosi AFP.

Lavrov je, u šali, dodao da je čuo kako CIA, pored toga što hakuje pametne telefone, "može da uđe i frižidere".

U utorak je Vikiliks objavio oko 9.000 dokumenata za koje tvrdi da su deo ogromne količine podataka procurelih iz CIA-a, opisavši ih kao dosad najobimnije objavljivanje tajnih obaveštajnih podataka, podseća francuska agencija.

Dokumenta pokazuju da je CIA proizvela više od 1.000 štetnih kompjuterskih sistema – virusa i drugih programa koji mogu da se infiltriraju i preuzmu kontrolu nad ličnom elektronikom, tvrdi Vikiliks, dok je CIA danas optužila tu medijsku organizaciju da pomaže američkim rivalima i ugrožava bezbednost Amerikanaca.

Tanjug.rs
Foto:
Twitter/Interpreter_Mag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter