POTRAGA SE NASTAVLJA: Uzrok pada "Idžiptera" i dalje nepoznat!

 

Opsežna potraga za avionom Idžiptera, koji je nestao sa radara tokom leta na liniji Pariz-Kairo, nastavljena je i danas, nakon što je i potpredsednik te aviokompanije potvrdio da ostaci pronađeni u Sredozemnom moru ipak ne pripadaju njihovom avionu sa leta 804.

Potpredsednik egipatske aviokompanije Ahmed Adel je za CNN rekao da je kompanija identifikovala delove i da oni ne pripadaju njihovom avionu.

- Operacija potrage i spasavanja se dakle nastavlja- kazao je on.

Član Obaveštajnog komiteta američkog Kongresa Adam Šif izjavio je danas da postoje različiti izveštaji o upravljanju avionom "Idžiptera" u poslednjim minutima leta pre nego što se srušio na liniji Pariz-Kairo, te da se još ne može utvrditi da li je reč o terorizmu, kvaru ili nekom drugom uzroku pada letelice.

-Analiziramo informacije koje smo sakupili kako bismo napravili kakvu-takvu sliku o onome što se dogodilo- rekao je za AP kongresmen Šif, demokratski predstavnik Kalifornije.

On je dodao da američke službe sarađuju sa francuskim u pokušaju da dođu do bilo kakve informacije koja bi mogla da eventualno baci svetlo na nekog od putnika.

-Još ništa nemamo što bi moglo da potvrdi uzrok rušenja aviona- naglasio je američki kongresmen, dodavši da se, kako se čini, avion raspao u vazduhu, ali da se ne zna zašto se to dogodilo.

I portparol Bele kuće je rekao da isuviše rano da bi se mogao znati uzrok pada letelice i izrazio saučešće porodicama poginulih putnika i članova posade.

Avion "Idžiptera" sa 66 putnika i članova posade na liniji Pariz-Kairo je u sredu kasno uveče nestao sa radara, a egipatske vlasti smatraju da je veća verovatnoća da je avion oboren pomoću bombe nego da je reč o tehničkom kvaru.

 

Tanjug
Foto: Pixabay
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live