27°C

Beograd

GRČKA: Pronađeni delovi aviona i prsluci za spasavanje


Egipatski avion koji učestvuje u potrazi za ostacima aviona kompanije "Idžipter", kasno noćas nestalog sa radara iznad Sredozemlja, uočio je u moru dva narandžasta predmeta za koje se veruje da pripadaju nestaloj letelici, rekao je neimenovani zvaničnik grčke vojske.

Pored toga, na istoj lokaciji su pronađena i dva prsluka za spasavanje, čija je fotografija objavljena na internetu, preneo je Rojters.

Grčki zvaničnik je naveo da su predmeti i prsluci za spasavanje uočeni 230 milja južno-jugoistočno od grčkog ostrva Krita, na području pod nadležnošću egipatske kontrole leta, prenela je agencija AP.

Jedan od pronađenih predmeta je duguljast, rekao je zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman pošto nije ovlašćen da daje komentare.

Nešto ranije su izvori iz grčkog Ministarstva odbrane objavili da je grčka fregata koja učestvuje u potrazi za ostacima aviona kompanije "Idžipter" pronašla dva velika plastična plutajuća objekta u moru 230 milja južno od Krita.

Čini se da se radi o dva komada plastike bele i crvene boje, naveli su grčki izvori, a preneo je Rojters.

Predmeti su uočeni u blizini područja gde je ranije zabeležen signal transpondera, elektronskog uređaja aviona koji emituje signale pomoću kojeg može da se otkrije lokacija letelice.

Avion egipatske kompanije "Idžipter" sa 66 putnika i članova posade je leteo na liniji Pariz-Kairo kad je kasno noćas nestao sa radara u Sredozemlju.


Tanjug
Foto: Wikipedia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar