Izvor:
28.02.2017 u 15:30
0

Uhapšen ludi naučnik: POMAGAO ISLAMSKOJ DRŽAVI DA NAPRAVI ORUŽJE! (VIDEO)

Australijska policija uhapsila je danas muškarca (42), osumnjičenog da je davao savete i pomagao Islamskoj državi da napravi oružje.

Inženjer je uhapšen tokom racije u njegovoj kući u ruralnom delu Novog južnog Velsa, nakon istrage koja je trajala 18 meseci, rekao je novinarima policijski komesar Endru Kolvin, prenose agencije.

Uhapšeni muškarac, Haisem Zahab, rođen u Australiji, optužen je da je vršio istraživanje i dizajnirao uređaj za lasersko upozorenje, koji najavljuje dolazak navođenih raketa, koje koriste koalicione snage u Iraku i Siriji.

Prema Kolvinovim rečima, muškarac je optužen i za istraživanje, dizajniranje i modeliranje sistema koji pomaže ID da razviju svoje rakete dugog dometa.

Kako je rekao, uhapšeni nije planirao napade u Australiji, a veruje se da je radio sam, a ukoliko bude osuđen za pružanje podrške ekstremistima, preti mu maksimalna, doživotna robija.

Australijski ministar za imigracije saopštio je prošle godine da je oko 100 osoba napustilo Australiju kako bi se pridružilo Islamskoj državi.

POGLEDAJTE:

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter