Izvor:
19.05.2016 u 18:41
0

OLAND POTVRDIO PAD: Avion naglo skrenuo pa se strmoglavio

Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je danas da se "srušio" avion egipatske kompanije Idžipter koji je nestao sa radara noćas iznad Mediterana, preneo je AFP.

Informacije koje smo prikupili – ministri, članovi vlade i naravno egipatske vlasti – potvrđuju, nažalost, da se avion srušio i da je izgubljen – rekao je Oland.

Moramo da osiguramo da znamo sve o uzrocima onoga što se desilo. Nijedna hipoteza nije isključena ili favorizovana – rekao je francuski predsednik u televizijskom obraćanju.

Avion egipatske kompanije Idžipter sa 66 putnika i članova posade koji je noćas nestao iznad Mediterana leteo je na liniji Pariz Kairo.

Članovi porodica putnika nestalnog egipatskog aviona okupili su se danas na aerodromu Šarl de Gol u Parizu, a sa njima je razgovarao francuski ministar spoljnih poslova Žan Mark Ero.

Francuske vlasti su, kako je dodao, u direktnom kontaktu sa grčkim i egipatskim vlastima. Francuska vojska je saopštila da je izviđački avion Falkon koji nadzire Mediteran zbog migranata preusmeren da pomogne u potrazi za avionom kompanije Idžipter koji je sa 66 putnika i članova posade nestao noćas.

GRCI: Avion naglo skrenuo pa se strmoglavio

Avion egipatske kompanije Idžiter koji je nestao noćas napravio je "nagla skretanja" u vazduhu i strmoglavio se, a potom nestao sa radara, saopštilo je danas grčko Ministarstvo odbrane, preneo je Rojters.

U 03.39 ujutru avion je leteo prema jugu i jugoistoku od ostrva Kasos i Karpatos. Odmah nakon toga je ušao u egipatski vazdušni prostor i počeo naglo da skreće i da propada na sledeći način – 90 stepeni ulevo a potom 360 stepeni udesno – rekao je ministar odbrane Panos Kamenos na konferenciji za novinare.

Tanjug
Foto: Twitter/UlrichJvV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter