OLAND POTVRDIO PAD: Avion naglo skrenuo pa se strmoglavio

 

Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je danas da se "srušio" avion egipatske kompanije Idžipter koji je nestao sa radara noćas iznad Mediterana, preneo je AFP.

- Informacije koje smo prikupili - ministri, članovi vlade i naravno egipatske vlasti - potvrđuju, nažalost, da se avion srušio i da je izgubljen - rekao je Oland.

- Moramo da osiguramo da znamo sve o uzrocima onoga što se desilo. Nijedna hipoteza nije isključena ili favorizovana - rekao je francuski predsednik u televizijskom obraćanju.

Avion egipatske kompanije Idžipter sa 66 putnika i članova posade koji je noćas nestao iznad Mediterana leteo je na liniji Pariz Kairo.

Članovi porodica putnika nestalnog egipatskog aviona okupili su se danas na aerodromu Šarl de Gol u Parizu, a sa njima je razgovarao francuski ministar spoljnih poslova Žan Mark Ero.

Francuske vlasti su, kako je dodao, u direktnom kontaktu sa grčkim i egipatskim vlastima. Francuska vojska je saopštila da je izviđački avion Falkon koji nadzire Mediteran zbog migranata preusmeren da pomogne u potrazi za avionom kompanije Idžipter koji je sa 66 putnika i članova posade nestao noćas.

GRCI: Avion naglo skrenuo pa se strmoglavio

Avion egipatske kompanije Idžiter koji je nestao noćas napravio je "nagla skretanja" u vazduhu i strmoglavio se, a potom nestao sa radara, saopštilo je danas grčko Ministarstvo odbrane, preneo je Rojters.

- U 03.39 ujutru avion je leteo prema jugu i jugoistoku od ostrva Kasos i Karpatos. Odmah nakon toga je ušao u egipatski vazdušni prostor i počeo naglo da skreće i da propada na sledeći način - 90 stepeni ulevo a potom 360 stepeni udesno - rekao je ministar odbrane Panos Kamenos na konferenciji za novinare.

 

Tanjug
Foto: Twitter/UlrichJvV

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Provodadžija
23:20  Novajlije - Nominacije
02:30  Posle ručka