Izvor:
19.05.2016 u 16:00
0

DA LI JE EGIPATSKI AVION SRUŠEN? Sumnja se na odgovornost Islamske države!

Avion egipatske kompanije na letu broj MS804 koji je leteo iz Pariza za Kairo nestao je rano jutros sa radara. U avionu se nalazilo 66 putnika i članova posade. Više o tome pročitajte OVDE.

Aviokompanija još nije potvrdila uzrok nestanka letilice, te iz Idžiptera demantuju medije i korisnike društvenih mreža koji objavljuju nekoliko različitih teorija.

Egipatski premijer Šerif Ismail je na međunarodnom aerodromu u Kairu rekao da zasad nema potvrđenih informacija o tome šta se desilo s avionom, preneo je BBC, dodajući da će konferencija za novinare biti održana u 13 sati po lokalnom vremenu.

I Idžipter je, nakon što su neimenovani zvaničnici egipatske civilne avijacije objavili da se avion srušio, saopštio da uzrok nestanka aviona još nije poznat.

Isti stav je iznelo i egipatsko Ministarstvo civilne avijacije, preneo je Rojters.

U međuvremenu, agencija AFP je prenela neimenovane izvore grčkog aerodroma koji tvrde da se avion srušio kod grčkog ostrva Karpatos. Izraelski mediji javljaju da očevici sa grčkog ostrva tvrde da su u vreme nestanka aviona videli "vatrenu kuglu na nebu".

Francuski premijer Manuel Vals je rekao da nijedna teorija oko nestanka aviona ne može biti isključena.

Za to vreme, dopisnica Njujork Tajmsa iz Egipta, Rukmini Kalimači, na svom zvaničnom Twitter nalogu nudi mogući scenario koji se odnosi na odgovornost Islamske države – kao što se desilo prošlog oktobra kada je ruski avion srušen u Egiptu.

Još je rano da se zna da li je avion Idžiptera nestao usled tehničkih problema ili su uzrok tome teroristi. Ali sudeći po skorašnjim napadima po Evropi, kao i po ulozi ID u rušenju Metrodžeta prošle godine, mnogi se pitaju da li su i za ovo odgovorni islamisti – piše Kalimači i dodaje:

Ako je ID imala ulogu u nestanku ovog aviona, oni će za nekoliko sati preuzeti odgovornost za to.

U blizini oblasti nestanka aviona egipatske kompanije Idžipter na sa 66 putnika i članova posade, nisu registrovani nepovoljni vremenski uslovi, saopštila je danas evropska agencija za kontrolu aviosaobracaja Evrokontrol, javio je Rojters.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/itvnews, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter