Izvor:
16.02.2017 u 20:09
0

TAJNE SLUŽBE PRETE TRAMPU „UDARAMO PUNOM SNAGOM, POSLAĆEMO GA U ZATVOR DA UMRE!“

Američka obaveštajna zajednica ne samo da ne voli Donalda Trampa, već deluje kao da čini sve da ga skine sa vlasti. U prilog toj tvrdnji, pored konstantnih kompromitujućih poverljivih informacija iz anonimnih izvora koje svakodnevno izlaze u javnost, ide i izjava bivšeg agenta Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), koji je izneo ozbiljne pretnje predsedniku Amerike.

Džon Šindler, bivši analitičar NSA a danas kolumnista "Observera" (lista u vlasništu Trampovog zeta Džareda Kušnera) koji se bavi pitanjima nacionalne bezbednosti, objavio je članak pod nazivom "Špijunski revolt protiv Trampa počinje". U tom članku Šindler piše kako se čitava američka obaveštajna zajednica pobunila protiv američkog predsednika, što zbog njegovog oštrog stava i kritika tajnih službi tokom kampanje, što zbog povezanosti pojedinih njegovih saradnika sa Rusijom.

Šindler navodi da je situacija do te mere loša da su sada počele da cure informacije iz Bele kuće, koje obaveštajci namerno prosleđuju medijima koji su žestoko protiv Trampa i njegove politike.

Donald Tramp je bio toliko revoltiran natpisima u medijima da je lično napao obaveštajne službe i njihove medijske eksponente (kako je nazvao ugledne "Njujork tajms" i "Vašington post"), optuživši ih da "izmišljaju skandale o njemu kako bi prikrili traljavu i gubitničku kampanju Hilari Klinton".

Nakon tog Trampovog tvita, Šindler je upitan kako će na predsednikov izliv besa reagovati američka obaveštajna zajednica.

– Sada idemo u nuklearni napad protiv njega. Obaveštajna zajednica kreće u rat na potpuno drugom nivou. Upravo sam dobio imejl od jednog prijatelja iz obaveštajne službe, inače visokog zvaničnika, koji mi je napisao: Umreće u zatvoru. Suština je jasna – poručio je Šindler.

Proteklih dana na meti javnosti našao se Majkl Flin, sada već bivši glavni savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući, koji je vodio tajne razgovore sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejem Kisljakom, i to pre nego što je Tramp preuzeo dužnost predsednika. Time ne samo da je prekršio zakon (po Loganovom zakonu iz 18. veka nijedan neovlašćen građanin ne sme da ima kontakt sa predstavnicima zemlje s kojom su SAD u sporu, a Flin tada nije imao nikakvu funkciju), već je o tome lagao Trampa i potpredsednika Pensa. Prethodno je Trampov šef kampanje Pol Manafort morao da se povuče zbog svojih veza sa Ukrajinom i Rusijom.

Najveći sukob između predsednika SAD i tajnih službi usledio je nakon što su obaveštajci sastavili izveštaj u kome se navodno nalaze dokazi o mešanju Rusije u američki izborni proces, i predstavili ga Donaldu Trampu.

Predsednik je to shvatio kao omalovažavanje svoje izborne pobede, i praktično ismejao obaveštajce i njihov izveštaj u javnosti, rekavši da je to "lažna priča". Bilo je čarki i pre tog skandala, pa je Tramp nebrojeno puta tokom kampanje optužio američku obaveštajnu zajednicu da "čini sve kako bi pobedila Hilari Klinton".

Iako je dan pošto je preuzeo predsedničku funkciju posetio sedište CIA u Lengliju u Virdžiniji, i tada poručio pred više od 400 agenata da su svi "sjajni ljudi, i da je on 100% uz njih zbog svega dobrog što rade za Ameriku", deluje da je taj razgovor bio puko lažno razmenjivanje toplih reči. Američki predsednik je veoma brzo stekao mnogo neprijatelja, ali čini se da je ovo dosad najopasniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter