Izvor:
15.02.2017 u 17:23
0

Smenjeni Trampov savetnik na mukama: FBI GA DETALJNO ISPITIVAO ZBOG VEZA SA RUSIMA!

Američka savezna policija ispitala je bivšeg savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina zbog njegovih telefonskih razgovora s ruskim ambasadorom, objavio je Njujork Tajms.

FBI je ispitao generala Flina nekoliko dana pošto je Donald Trump preuzeo dužnost. Sadržaj ispitivanja nije poznat, a FBI odbio je komentarisati pisanje Njujork Tajmsa. List piše da istražioci nisu uvereni da je Flin prema njima bio sasvim iskren.

U trenutku kad je Obamina administracija krajem decembra naredila sankcije protiv Rusije zbog navodne umešanosti u američke izbore, Majkl Flin, tada još obični građanin, uveravao je ruskog ambasadora u Vašingtonu Sergeja Kisljaka da će izabrani predsednik Donald Tramp biti puno blaži.

Kad je informacija o tome procurila u javnost, Flin je porekao da je do takvog razgovora uopšte došlo. Njegovo negiranje bilo je toliko odlučno da ga je potpredsednik Majk Pens ponavljao na televiziji.

Prošle sedmice su dokazi protiv Flina postali prejaki pa je savetnik za nacionalnu bezbednost morao priznati da je "nesmotreno propustio obavestiti izabranog potpredsednika Majka Pensa i druge osobe o potpunim informacijama o telefonskim razgovorima s ruskim ambasadorom" i dati ostavku, prenosi Hina.

Razgovarali smo o proteranim ruskim diplomatama

Bivši američki savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin izjavio je da je vodio kratak razgovor sa ruskim ambasadorom o 35 ruskih diplomata koje je prošle godine proterala prethodna američka administracija.

– Nismo razgovorali o sankcijama nego o 35 ljudi koji su proterani. Znam da se tako dogodilo. Sve ćemo preispitati. Nikada nisam rekao nešto poput `Razmotrićemo sankcije` ili nešto slično – rekao je Flin.

On je dodao da je najviše brinuo zbog stalnog curenja poverljivih informacija u medije, prenosi TASS.

– U nekim od ovih slučajeva, govorimo o stvarima koje su izvađene iz poverljivog sistema i date nekom novinaru. To je krivično delo. To je curenje i to je krivičo delo – rekao je Flin.

Predsednik SAD Donald Tramp prihvatio je Flinovu ostavku pre dva dana i imenovao penzionisanog generala Kita Keloga za vršioca dužnosti savetnika za nacionalnu bezbednost.

– Nažalost, usled brzog sleda događaja, nenamerno sam izabranom potpredsedniku i ostalima dao nepotpune informacije u vezi sa svojim telefonskim razgovorima sa ruskim ambasadorom. Iskreno sam se izvinio predsedniku i potpredsedniku i oni su to prihvatili – naveo je Flin u pismu sa ostavkom.

Nezavisne
Foto: Flickr
Wikipedia
Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter