Izvor: Tanjug
05.12.2020 u 04:39
0

SAD: Nema viza za Kineze povezane s propagandom i nasiljem

Stejt department je danas saopštio da će odbiti izdavanje viza kineskim građanima povezanim sa operacijama širenja propagande u inostranstvu koje uključuju nasilje i druga sredstva zastrašivanja, prenosi AP.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ ČESTITAO KRIVOKAPIĆU: Želim Vam uspeh i nadam se da će Vlada Crne Gore doprineti miru i stabilnosti u regionu!

AMERIKANCI ZABRINUTI! Kina pravi „supervojnika“!

NAROD SLAVI U CRNOJ GORI! Raduju se izboru nove vlade! (VIDEO)

ZABRANA PUTOVANJA ZA GRAĐANE SRBIJE! U ovim zemljama smo na CRVENOJ LISTI!

Kovid bolnica u Batajnici primila prve pacijente

Državni sekretar Majk Pompeo je rekao da će se restrikcije odnositi na zvaničnike kineske Komunističke partije i sve one koji učestvuju u širenju takve propagande i koji učestvuju u kampanjama koje sprovodi Odeljenje za rad Ujedinjenog fronta.

Odeljenje za rad Ujedinjenog fronta bavi se pritiscima na sve van granica Kine koji postavljaju pitanja o zloupotrebi ljudskih prava u regionu Sinkjang, na Tibetu i drugde, a njihova taktika prinude uključuje javno objavljivanje ličnih podataka o takvim kritičarima i njihovim porodicama na internetu, naveo je Pompeo.

Državni sekretar je istakao da ova mera ima za cilj da pokaže da „oni koji su odgovorni za akcije koje su u suprotnosti sa međunarodnim poretkom zasnovanim na pravilima nisu dobrodošli u SAD“.

Nije najjasnije koliko će ljudi biti potencijalno obuhvaćeno novim restrikcijama.

ZANIMAĆE VAS

PUTIN TRAŽI VELIKO ULAGANJE: Rusija da postane lider u razvoju veštačke inteligencije!

Mitropolit Hrizostom hospitalizovan zbog korona virusa!

OGLASIO SE LAVROV! Ovo je stav Rusije o novoj američkoj administraciji!

NOVOSADSKI SAJAM POSTAJE KOVID BOLNICA: Ministar Stefanović i Miloš Vučević obišli završne pripreme (GALERIJA)

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa uvela je juče mere za ograničavanje putovanja članova kineske Komunističke partije i njihovu najužu porodicu u SAD. Ovim merama ograničeno je važenje viza B1/B2 članovima Komunističke partije i njihovim užim porodicama sa deset godina na mesec dana.

Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova je na pres konferenciji rekla da ovaj potez predstavlja eskalaciju političkog ugnjetavanja Kine od strane nekih ekstremnih anti-kineskih snaga u SAD koji deluju iz intenzivne ideološke pristrastrasnosti i hladnoratovskog mentaliteta.

Odnosi između SAD i Kine znatno su pogoršani tokom mandata Donalda Trampa zbog različitih sporova, od pitanja trgovine i tehologije, preko situacije u Hongokongu, kao i zbog pandemije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter