Izvor: tanjug
01.12.2020 u 16:45
0

MERKEL O EKONOMiJI: Pandemija radi za Aziju

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da će pandemija korona virusa dodatno promeniti globalni odnos snaga u korist azijskih država.

– Panedmija će nas ekonomski unazaditi – upozorila je Merkelova na video sednici nemačke vlade, i naglasila da je izvesniji ekonomski oporavak u zemljama poput Kine i Južne Koreje, u kojima su građani disciplinovano nosili maske i manje demonstrirali protiv vanrednih mera.

Ona je ponovila da Nemačka ne namerava da kontroliše svoje građane na način na koji to čini Kina, ali je ukazala da se moraju uložiti dodatni napori kako bi se održao korak u tehnološkom razvoju, preneo je Rojters. Prošlog meseca je nemačka policija upotrebila vodene topove i koristila suzavac da rastera više hiljada demonstranata koji su u Berlinu protestovali protiv uvođenja restriktivnih mera. Na današnjem video zasedanju nemačke vlade, ministar zdravstva Jens Špan najavio je da će vakcinacija protiv korona virusa u Nemačkoj početi od januara iduće godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter