0°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Kurir.rs

MONSTRUM IZ NICE RODOM IZ TUNISA: Presvukao se na stanici, pa krenuo u pokolj u katedrali (VIDEO)

Osumnjičeni za ubistvo troje ljudi u crkvi u Nici je Tunišanin, Brahim Oso, koji je u Francusku došao vozom iz Italije, noseći sa sobom identifikacioni dokument italijanskog Crvenog krsta, saopštio je glavni tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rišar.

Rišar je rekao je da je osumnjičeni stigao u Italiju preko ostrva Lampeduze 9. septembra, a onda otputovao za Pariz 9. oktobra.

On je dodao da je, prilikom dolaska, osumnjičeni imao kod sebe identifikacioni dokument italijanskog Crvenog krsta i da se presvukao na železničkoj stanici pre nego što je ušetao u crkvu s namerom da izvrši napad.

Rišar je rekao da je napadač rođen u Tunisu 1999. godine.

Kako je dodao, osumnjičenog su snimile video-kamere na železničkoj stanici u Nici, a on je odatle prošetao 400 metara do crkve Notr Dam u tom gradu. Francuska policija je prethodno saopštila da je osumnjičeni 21-ogodišnji Brahim Osom.

FRANCUSKA NA UDARU TERORISTA

SKANDAL! Italijanski Crveni krst omogućio teroristi da stigne u Francusku!

IDENTIFIKOVAN NAPADAČ u Nici! 21-godišnji azilant iz Tunisa!

UZVIKNUO "ALAHU AKBAR" I IZVUKAO SEČIVO: Novi teroristički napad u Francuskoj!

STRAHOVITE SLIKE IZ NICE Pogledajte šta je ostalo posle napada teroriste koji je sekao glave ispred katedrale (FOTO, VIDEO)

NETANJAHU: Pokazati solidarnost protiv pošasti terorizma!

On potiče iz sela Sidi Omar Buhažla nedaleko od Kairuana, ali odnedavno živi u gradu Sfaks, naveli su izvori iz Tunisa.

Podsetimo, Francuska policija je upucala napadača koji je nožem ubio tri osobe, od kojih je jednoj ženi odsekao glavu, a nekoliko povredio kod katedrale Notr Dam u Nici.

Muškarac je tokom napada uzvikivao „Alahu Akbar".

Francuske vlasti otvorile su istragu o tom slučaju tretirajući ga kao terorizam.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar