Izvor: Alo.rs
29.09.2020 u 16:36
0

RAT UZIMA MAHA: Turski lovac F-16 oborio jermenski avion Su-25

Rat se zahuktava

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je turski lovac F-16 oborio jermenski avion Su-25, javlja Sputnik.

Kako se navodi, incident se dogodio u vazdušnom prostoru Jermenije, a prilikom obaranja jurišnog lovca jermenski pilot je poginuo.

Prema informacijama kojima raspolaže jermensko Ministarstvo, turski lovac je poleteo sa aerodroma iz grada Gjandža u svrsi odbrane azerbejdžanske avijacije i dronova koji su gađali naseljena mesta Vardenic, Mec Masrik i Sotk u Jermeniji.

U isto vreme, paralelno sa jermenskim PVO snagama, na nebu je delovala i jermenska avijacija, međutim turski lovac uspeo je da obori jedan jermenski avion.

Iz Ministarstva odbrane takođe navode i da je turski avion zašao u vazdušni prostor Jermenije i to na oko 60 kilometara od granice sa Azerbejdžanom, na visini od 8.200 metara.

Totalni rat

PROČITAJTE JOŠ…

Evo gde sve i kako možemo da putujemo

PORODIČNI DOM NA METI PLJAČKAŠA: U Babinom Mostu opljačkana kuća Bobana Dančetovića

DRAMATIČNO! SNAŽNO NEVREME POGODILO KOMŠIJE: Grad zabeleo puteve, saobraćaj usporen (VIDEO)

KORONA BUKTI U ŠKOLAMA: Zaraženo više od 1.000 đaka i nastavnika!

Na kontakt liniji u Karabahu nastavljaju se žestoke borbe saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Jermenije javilo je da je jermenska vojska tokom jutarnje bitke uništila azerbejdžanska oklopna vozila.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Baku i Jerevan se međusobno optužuju za početak borbenih dejstava.

U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

Sukob u Nagorno-Karabahu započeo je u februaru 1988. godine, kada je ova autonomna oblast objavila otcepljenje od Azerbejdžanske SSR. Posle oružanog sukoba 1992-1994, Baku je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susednih regiona.

Od 1992. godine vode se pregovori o mirnom rešavanju sukoba u okviru Minske grupe OEBS-a, na čijem su čelu tri kopredsedavajuća – Rusija, SAD i Francuska. Azerbejdžan insistira na očuvanju svog teritorijalnog integriteta, a Jermenija štiti interese nepriznate republike, s obzirom da Nagorno-Karabah nije strana u pregovorima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter