Izvor: Tanjug
18.09.2020 u 08:11
0

ULICE KAO REKE, SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA: Besneo uragan u Moskvi! (VIDEO)

U četvrtak je u Moskvi besneo uragan praćen gradom i snažnim vetrom, saopštili su meteorolozi i naveli da je u ruskoj prestonici u naredna dva dana proglašen „žuti“ nivo opasnosti.

Nebo u ruskoj prestonici postalo je crno juče, sredinom dana, nakon čega je počeo pljusak praćen bljeskovima munja.

Moskovljani iz različitih delova grada objavljuju video-snimke oluje na društvenim mrežama. Drveće u dvorištima se savija od naleta jakog vetra, a na nebu se formiraju pijavice karakteristične za uragan, prenosi Sputnjik.

Zbog obilne kiše, gradska kanalizacija ne može da se izbori sa toliko količinom vode, pa su mnoge ulice poplavljene. Obilne padavine izazvale su gužve na ulicama.

SAZNAJTE I OVO

DR TIODOROVIĆ O KLJUČNE DVE NEDELJE I NAJGOREM SCENARIJU: „Nisam stigao da razmišljam DA LI ĆU IZDRŽATI“

LUKAŠENKO: Belorusija zatvara granicu s Poljskom i Litvanijom!

OPA! SLEDI JOJ PAKAO: Evo koliku kaznu će morati da plati Ljupka Stević!

JEZIVA NESREĆA: Automobil pun migranata skrenuo sa puta i prevrnuo se u kanal!

Međutim, stanovnike Moskve, posebno one koji voze automobile, očekuje još neprijatnih iznenađenja. Od danas se očekuje da će noću temperatura pasti do minus 1 °C, piše portal iz.ru.

Hidrometeorološki centar Rusije upozorio je unapred stanovnike grada o nevremenu koje se približavalo.

Jevgenij Tiškovec, vodeći službenik vremenskog centra Fobos. najavio je da će svi okruzi glavnog grada biti zahvaćeni nevremenom, prenosi NSN.

„Očekuju se jake kiše praćene vetrom, čiji će udari mestimično dostizati 22-24 metra u sekundi. Ukupno može da padne do 22 mm padavina. Kako su objasnili meteorolozi, ovo su dve velike kante vode po kvadratnom metru,“ rekao je Tiškovec.

Meteorolozi u Rusiji upozoravaju na naglo pogoršanje vremena tokom narednih dana.

U petak, subotu i nedelju očekuje se zahlađenje: danju do plus 13, noću samo od tri do pet stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter