Izvor:
23.01.2017 u 18:05
0

Ujedinjeni u borbi protiv TERORIZMA: Lavrov izjavio da je Rusija spremna da normalizuje odnose sa SAD!

Rusija je spremna da normalizuje odnose sa SAD, što bi bilo zasnovano na traganju za ravnotežom interesa, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Ne uzbuđujemo se previše, ali ćemo biti spremni da damo svoj doprinos kako bi se odnosi sa SAD normalizovali. To je moguće samo ako je zasnovano na ravnopravnosti, uzajamnom poštovanju i potrazi za uravnoteženošću interesa tamo gde imamo zajedničke ciljeve kao što je rat protiv terorizma", rekao je Lavrov, prenosi Tas s.

Šef ruske diplomatije je, govoreći na konferenciji za novinare posle sastanka s mađarskim kolegom Petrom Sijartom, rekao i da Moskva pomno prati razvoj situacije u SAD i da je već uvidela da su mnogi spoljnopolitičkih prioriteti novog američkog predsednika Donalda Trampa u skladu sa stavovima Rusije.

"Vidimo da se mnoga važna spoljnopolitička pitanja koja je Tramp pomenuo poklapaju sa onim što je ruski predsednik Vladimir Putin rekao o ruskim spoljnopolitičkim prioritetima", rekao je Lavrov.

On je naveo i da Rusija i novi predsednik SAD Donald Tramp imaju zajednički stav u pogledu borbe protiv Islamske države dok ona ne bude potpuno uništena.

Lavrov je poručio da je Moskva sprema da uzme u obzir određene Trampove predloge.

"Borba protiv Islamske države najavljena je kao važan prioritet, planirano je da se borba vodi sve dok ta teroristička grupa ne bude potpuno uništena, što je u interesu Rusije, SAD i mnogih drugih zemalja, uključujući Mađarsku", istakao je on.

Prema njegovim rečima, Moskva je u potpunosti spremna da uzme u obzir načine borbe protiv terorizma koje će Trampova administracija predstaviti.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter