Izvor:
23.01.2017 u 13:41
0

Tramp u Ovalnoj sobi pronašao Obamino pismo: NEĆEMO NOVINARIMA REĆI njegov sadržaj!

Američki predsednik Donald Tramp pokazao je u Beloj kući, tokom ceremonije na kojoj je 30 novih "asistenata predsednika" položilo zakletvu, pismo koje mu je ostavio prethodnik Barak Obama, ali sadržaj nije hteo da otkrije.

"Upravo sam otišao u Ovalnu kancelariju i pronašao ovo divno pismo od predsednika Obame. Zaista je veoma lepo od njega što je to uradio. Poštovaćemo to", rekao je Tramp, držeći u ruci pismo koje je potom "spakovao" u džep.

Sadržaj pisma, međutim, nije želeo da otkrije, rekavši da to neće biti objavljeno u javnosti.

"Nećemo čak ni novinarima reći šta stoji u pismu", prenele su agencije.

Mediji naglašavaju da je tradicija da u Beloj kući odlazeći američki predsednik svom nasledniku ostavi pismo na stolu u Ovalnoj kancelariji.

Ceremonija polaganja zakletve održana je u svečanoj sali, a Tramp je tom prilikom svojim savetnicima poručio da su u Beloj kući da bi se "posvetili nacionalnom dobru".

"Ovde se ne radi o partiji ili ideologiji. Ovde se radi o zemlji, našoj zemlji, o tome da se služi američkom narodu", istakao je Tramp.

Nedavno su prvi put u javnosti objavljena pisma koja su bivši predsednici SAD Bil Klinton i Džordž V. Buš uputili svojim naslednicima.

U pismima čiji je sadržaj prvo objavio ABC mogu se naći reči podrške.

"Biće teških trenutaka. Kritikovaće te. Tvoji ''prijatelji'' će te razočarati", napisao je Buš nasledniku Baraku Obami 20. januara 2009.

"Ali, uvek ćeš imati svemogućeg Boga sa sobom, porodicu koja te voli, državu koja će te vući, uključujući i mene. Nije važno šta će doći, bićeš inspirisan ljudima koje vodiš", poručio je Buš.

Bil Klinton je Bušu 2001. u pismu naveo da će voditi "ponosan, pošten i dobar narod".

"Od ovog dana Vi ste predsednik svih nas. Pozdravljam Vas i želim Vam uspeh i mnogo sreće", napisao je Klinton.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter