19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

I TO DA SE POKUŠA: Britiš Ameriken Tobako razvija vakcinu iz lista duvana

Kompanija Britiš Ameriken Tobako saopštila je danas da njeno biotehnološko odeljenje u SAD radi na izradi potencijalne vakcine protiv korona virusa pomoću proteina ekstrahovanih iz lista duvana.

Ogranak Kentaki BioProsesing (KBP) koji razvija vakcinu, mogao bi da proizvede između milion i tri miliona doza vakcina sedmično počev od juna uz podršku vladinih agencija i proizvođača, saopštila je kompanija.

Ta vakcina bi bila razvijena na neprofitnoj osnovi, a u toku je njeno predkliničko testiranje, prenosi Rojters.

Za vakcinu se koristi klonirani deo genetskog niza Kovid-19 za stvaranje antigena koji se zatim ubacuje u biljku duvana.

PROČITAJTE JOŠ

MONSTRUM VEČNO U ZATVORU: Malčanski berberin za otmicu i mučenje maloletnice napisana optužnica!

VIRUS OTROVAO I SMEH: Danas je Dan šale, ali...

SRBI U DOBA KORONE! Kruševac geto nasmejao sve novim klipom!

KRCAT KAO BEČKI TREZOR: Kasa Austrije je puna para!

Kada se biljka ubere, ekstrahuju se antigeni, pročiste i ubrizgaju u telo koje se zatim bori protiv virusa, navela je kompanija.

Formulacija koja se razvija je stabilna na sobnoj temperaturi, za razliku od konvencionalnih vakcina koje često zahtevaju hlađenje.

U kompaniji BAT navode da veruju da su napravili značaj prodor u tehnologiji uzgajanja duvana i da su spremni da sarađuju sa vladama i drugim akterima u ratu protiv korona virusa.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar