2°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: blic

SCENARIO GORI OD LOMBARDIJE: Broj preminulih rapidno raste u ova dva EVROPSKA GRADA

Madrid i London suočavaju se sa težim razmerama epidemije korona virusa od Lombardije u Italiji, a stopa smrtnosti u ova dva grada udvostručuje se svaka dva dana. Međutim, Njujork bi mogao sve da ih nadmaši u crnoj statistici.

Lombardija u Italiji zamenila je Vuhan u Kini kao najteže pogođeni regija na svetu sa ukupno 6.820 preminulih, ali ako je verovati analizi stope smrtnosti, London i Madrid bi mogli da postanu sledeća najveća žarišta.


PROČITAJTE I OVO

PREDSEDNIK I PREMIJERKA IZLAZE PRED JAVNOST: Čekaju se nove mere i odgovor na laži iz Crne Gore

SADA JE JASNO! Dr Stevanović otkrio da li se korona virus prenosi preko kose i odeće

PENZIONERI I OVE NEDELJE MOŽETE U KUPOVINU: Ovo je spisak prodavnica koje će biti otvorene za vas!

DIREKTORKA BATUTA O ZATVARANJU GRADOVA: Uskoro odluka o tri najveća žarišta epidemije

ZABELEŽEN PRVI SLUČAJ OBOLJEVANJA TRUDNICE: Evo kako korona utiče na njih

DAČIĆ: Neistine iz Crne Gore, Srbija nikome ništa ne otima!

KINESKI STRUČNJACI JEDNOGLASNI: Srbijo, koronu ubijaju testiranja i samoizolacija!


Nova analiza broja smrtnih slučajeva pokazuje da on u nekim gradovima brzo prevazilazi prosečne vrednosti čak i za cele države u kojima se nalaze

U Londonu se broj preminulih od korona virusa udvostručuje svaka dva sata, što je za dan brže nego u ostatku Velike Britanije, pišu mediji.

U Velikoj Britaniji je tokom noći sa utorka na sredu preminulo 87 pacijenata, od čega 21 u Londonu. Broj smrtnih slučajeva u zemlji porastao je gotovo šest puta za nedelju dana.

U Španiji su oružane snage zatražile humanitarnu pomoć NATO-a nakon što je broj preminulih u zemlji premašio 3.000, a broj zaraženih 40.000. Španija je druga zemlja nakon Italije koja je prestigla Kinu po broju žrtava, a najteže je pogođen Madrid sa 12.352 zaraženih, nešto manje od trećine ukupnog broja, i 1.535 preminulih.

Izvan Evrope, u Americi, broj umrlih raste nešto sporije nego u drugim zemljama, ali je "kriva smrtnosti" u Njujorku mnogo strmija nego u ostatku zemlje i uskoro bi mogla da prestigne Madrid.

Više od 12.000 ljudi je pozitivno testirano u gradu, a 125 je umrlo. Karantin na nivou cele savezne države stupilo je na snagu u nedelju uveče.

Prošle nedelje su SAD već izveštavale o više novih svakodnevnih slučajeva korona virusa nego Кina na vrhuncu epidemije.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je u utorak na eskalaciju epidemije u SAD i da bi one uskoro mogle da postanu epicentar pandemije.

Petagon pretpostavlja da će epidemija u SAD trajati najmanje nekoliko meseci i da će se situacija normalizovati tek u julu.

Guverner Njujorka Endrju Kuomo kaže da se broj zaraženih u saveznoj državi duplira svaka tri dana.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da bi nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar