Izvor:
23.12.2016 u 00:30
0

Ovo je priča o Srbinu džihadisti: On je inženjer hemije, bio je bistar momak, za sve je kriva…

Roditeljsku kuću Bobana Simeonovića (36) u Šarbanovcu kod Bora pre podne bezuspešno su opsedali novinari. Kapija je bila vezana lancima i katancima, vrata zamandaljena, na prozorima roletne.

Reporteri i snimatelji mogli su da uslikao samo prazno domaćinstvo jer se domaćin nije oglašavo.

– Videla sam jutros komšiju Slavoljuba Simeonovića,oca Bobanovog kad je išao za hleb. Donela sam mu neko pismo i ostavila u vratima. Siguno je negde otišao – rekla je Anka Krinić novinarima. Anka je ispričala da su Simeonovići komšije kave samo mogu poželeti.

– Vredni su i radni ljudi. Bili su kad i mi u Nemačkoj. Slavoljub i Milica su tamo i dobili Bobana. Kasnije su ga dovodili u selo, gde se družio i igrao s mojim sinom. Bio je bistar, završio je za inženjera hemije. Dolazio je pre dve godine sa drugom suprugom, Nemicom. Prva je bila Ruskinja. Ova druga,imala je nemačko državljanstvo ali se nosila kao bula – prepričava Anka i nastavlja kako je Boban počeo da se menja…

– Došla je u selo sa feredžom a on je imao bradu kakve nose vehabije. Otac Slavoljub nije bio oduševljen sinovljevim zanimanjem za vehabizam, ali on je slušao suprugu koja ga je u to i uvela. Znam da je u septembru uhapšen zbog vrbovanja ljudi za vehabizam i ne znam kakve veze ima sad sa terorizmom. Čujem na televiziji da je taj teroristsa stanova kod njega. Pa Boban se s Islamistima družio od malih nogu jer su mu to bile uglavnom komšije – ispričala je Anka, takodje dugogogdišnji gastarbajter u Nemačkoj.

Oko 14.30 u zaseoku Selište, koji pripada Šarbanovcu, pojavio se domaćin Slavoljub Simeonović. Sa novinarima nije želeo da razgovara.

Nemam šta da kažem. Zabranili su mi da razgovaram s vama. A mnogo toga i ne znam. Nije baš kao što se priča. Čekam sutra da iz Nemačke dođe moja supruga pa da mi kaže šta se to događa. Sada ne smem ni sa kim da pričam o tome – rekao je Slavoljub novinarima, zaključavajući kapiju za sobom i ulazeći u kuću sa spuštenim roletnama.

Komšije i poznanici navode da su Simenovići ugledni u selu.

– Vredna su porodica. Milica i Slavoljub su dugo radili u Nmačkoj. Ona je još tamo, a on ovde u penziji. Zna celo selo da se Boban odao vehabizmu, ali on to u selu nije propagirao niti ikog vrbovao za svoje ideje. Jedno vreme je kao hemičar radio u borskom Institutu, a potom se vratio u Nemačku i retko dolazio.

– Ne verujem da je umešan u terorizam, nije glup, veoma je bistar momak – kaže Zaviša N., poznanik Simeonovića. Borska i zaječarska policija ne žele da komentarišu slučaj Bobana vehabiste.
Izvor blizak istrazi navodi da su čitav slučaj preuzteli ,,oni iz Beograda I dolaze ovde na teren".

Kurir
Foto: Screenshot

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter