Izvor:
22.12.2016 u 18:34
0

Putin poručio čitavom SVETU: Ruska vojska je jača od bilo kog AGRESORA!

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje vojnih nuklearnih potencijala zemlje i razvoj raketa koje mogu da probiju svaki sistem protivraketne obrane, istakavši da je ruska vojska danas jača od bilo kog potencijalnog neprijatelja.

"Možemo sa sigurnošću reći: sada smo jači nego bilo koji potencijalni agresor. Bilo koji!", rekao je Putin na završnom sastanku u Ministarstvu odbrane, prenosi AP. Ruski predsednik je ukazao da bi Rusija trebalo da pažljivo prati svaku promenu ravnoteže moći i vojno-političke situacije u svetu, posebno duž granica Rusije, kao i da što pre prilagodi planove za neutralisanje pretnji po zemlju.

"Moramo da ojačamo vojne potencijale strateških nuklearnih snaga, posebno sa raketama koje mogu pouzdano da probiju svaki postojeći i potencijalni sistem raketne odbrane", poručio je Putin.

On je ovo rekao nakon što je ministar odbrane Sergej Šojgu predstavio svoj godišnji izveštaj, hvaleći dostignuća ruske vojske u Siriji, kao i uspešne napore u cilju modernizovanja ruske vojske.

Ruska vojska je uspešno pokazala svoje sposobnosti u Siriji, kazao je Putin.

"Sirijska vojska je dobila značajnu podršku i zahvaljujući tome je sprovela nekoliko uspešnih operacija protiv ekstremista", naveo je on. Putin je zahvalio Ministarstvu odbrane na radu, ali je napomenuo da se "situacija može promeniti veoma brzo ako se makar i na trenutak opuste".

Na istom sastanku, ministar Šojgu je izneo podatak da je ruska vojska "testirala 162 tima modernog naoružanja tokom vojne kampanje u Siriji". To uključuje i avione tipa "suhoj" i "mig", kao i "kamov" helikoptere, prenosi AFP.

"Pokazalo se da su izuzetno efikasni", istakao je Šojgu. Ruski ministar odbrane je, između ostalog, rekao i da je Rusija "prvi put u svojoj istoriji" u potpunosti pokrila rusku granicu protivraketnim sistemima za rano upozoravanje i najavio planove o slanju većeg broja vojnika u zapadnu, jugozapadnu i arktičku oblast Rusije.

Tanjug
Foto:twitter/relombardo3

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter