Izvor:
21.12.2016 u 20:36
0

Novi detalji NAPADA NA BOŽIĆNI VAŠAR: Osumnjičeni Tunišanin trebalo da bude PROTERAN!

Dok traje intenzivna potraga za Tunišaninom osumnjičenom za napad na božićni vašar u Berlinu, u nemačkim medijima danas je sve više detalja o njemu, kao i podatak da je trebalo da bude proteran iz Nemačke.

Prema pisanju "Tagešspigel-a" osumnjičeni je u leto prošle godine podneo zahtev za azil u Kleveu. Molba je odbijena i on je trebalo da bude proteran, ali više pokušaja je bilo neuspešno.

"Špigel" navodi da je Tunišanin, na osnovu odluke suda u Ravensburgu, priveden i zatvoren pred proterivanje. Za sada ostaje nejasno i otvoreno pitanje da li je proterivanje i sprovedeno, pa se on kasnije vratio u Nemačku.

Tunišanin koji je osumnjičen za teroristički napad na božićni vašar u Berlinu imao je kontakt sa mrežom islamista Abu Valae, tvrde mediji.

Osumjičeni Tunišanin za kojim se vodi potraga koristio je ukupno osam različitih identiteta, navode NDR i WDR. On je 2012. stigao u Italiju, a 2015. u Nemačku, a aprila ove godine podneo je zahtev za azil. Boravio je u pokrajini Nordrajn Vestfaliji i Berlinu i imao je kontakte sa islamistima oko Abu Valae, koji je nedvano uhapšen i koji je važio za broj jedan Islamske države u Nemačkoj.

Inače Tunišanin je, prema ARD-u, pitao je jednog policijskog doušnika za oružje. Takođe ovaj mediji navodi da je telekomunikacija Tunišanina nadzirana, ali da je on u decembru uspeo da se sakrije.

Tanjug
Foto:Twitter/ bbcworld

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter