Izvor:
13.05.2016 u 01:09
0

DILMA RUSEF: Žrtva sam državnog udara!

Predsednica Brazila Dilma Rusef, koja je suspendovana s funkcije, izjavila je da je njen opoziv "državni udar". Senat, koji je danas suspendovao s funkcije Rusefovu, počeće suđenje o njenom opozivu zbog nameštanja državnog budžeta.

Rusef je ocenila u prvoj izjavi posle odluke Senata da je "u igri" poštovanje volje građana na izborima i Ustava Brazila", pozivajući građane da se mobilišu protiv "državnog udara".

Nije u igri samo moj mandat, već poštovanje volje građana na izborima, suverenitet brazilskog naroda i Ustav – rekla je Dilma Rusef čiju će funkciju privremeno obavljati potpredsednik Mišel Temer, dok traje proces o opozivu.

Suspedovana predsednica je rekla da je žrtva državnog udara i "pravno-političke farse", dodajući da je njena vlada žrtva "intenzivne sabotaže". Ona je pokretanje opoziva uporedila s "mučenjem koje je doživela za vreme vojne diktature" u Brazilu i dodala da je doživela "najbrutalnije stvari koje se mogu dogoditi jednom ljudskom biću, da bude osudjen za zločin koji nije počinio".

Možda sam grešila, ali nisam počinila nijedan zločin – rekla je Rusef na prvoj konferenciji za novinare posle odluke o suspendovanju s vlasti.

Beta
Foto: Twitter/Doordarshan News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter