Izvor:
17.12.2016 u 15:07
0

Masakr na aerodromu: Ubijeno najmanje šest osoba, od toga pet AERODROMSKIH SLUŽBENICA!

Najmanje šest osoba je ubijeno na aerodromu u provinciji Kandahar, među kojima pet aerodromskih službenica, prenose agencije.

Do incidenta je došlo kada je najmanje troje naoružanih motorciklista otvorilo vatru na kola u kojima su se službenice prevozile do posla.

Direktor aerodroma je kazao da su zaposlene službenice radile za privatnu kompaniju koja je pregledala prtljag i po potrebi pretresale putnice na aerodromu.

Kako je objasnio, nakon brojnih pretnji ljudi koji se ne slažu da žene treba da rade, žene su zabrinute za svoju bezbednost.

Svih pet službenica je ubijeno, pored njihovih vozača.

Za sada niko nije uhapšen, niti je iko preuzeo odgovornost za taj napad.

Žene u Avganistanu napravile su veliki iskorak od kada je svrgnut Talibanski režim 2001. godine, međutim i dalje nisu prisutne u javnom životu i i dalje trpe visok nivo nasilja, ugnjetavanja i maltretiranja.

Kancelarija državnog tužioca registrovala je u prvih osam meseci 2016. godini 3.700 slučajeva nasilja nad ženama.

Tanjug
Foto: Twitter/jacobvvz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter