11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

PUTINOV PANCIR STIŽE U SRBIJU: Naša zemlja jedina u regionu imaće ovako moćnu vojnu opremu!

 Veliki uspeh: Reč je o sistemu koje je ruski predsednik Vladimir Putin preporučio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom vojne parade na Crvenom trgu u maju prošle godine

Ruski protivvazdušni sistem „Pancir S1“ konačno stiže u Srbiju, jer je Bugarska izdala odobrenje ruskom avionu koji će ga dopremiti u Srbiju za prelet preko svog vazdušnog prostora!

DAČIĆ: Međunarodna zajednica da pritisne Prištinu i Tiranu!

Podsetimo, reč je o sistemu koje je ruski predsednik Vladimir Putin preporučio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom vojne parade na Crvenom trgu u maju prošle godine, a to će biti prvi od šest sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“ koji će biti isporučen Srbiji. Ministarstvo inostranih poslova Bugarske potvrdilo je da će se raketni sistem poslat iz Rusije uskoro naći na teritoriji naše države.

- Nakon odobrenja ministra odbrane i koordinacije s Ministarstvom saobraćaja, informacionih tehnologija i komunikacija, u skladu s važećom regulatornom procedurom, dat je pozitivan odgovor na prelet ruskog aviona koji će dopremiti protivvazdušni raketni kompleks „Pancir S1“ u Srbiju - navodi se u saopštenju.

PUTINOV PANCIR STIŽE U SRBIJU: Naša zemlja jedina u regionu imaće ovako moćnu vojnu opremu!

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da je još od vremena bivšeg predsednika Slobodana Miloševića naša vojska zapostavljana i dovedena na marginu.

- Reč je o novom sistemu, o bateriji sa šest lansirnih oruđa. Svako oruđe može i zasebno da deluje, kao i u sastavu baterije. Služi za zaštitu od vazduhoplova, dronova, raketnih projektila na izabranoj tački, u zoni uništenja 20 kilometara - objašnjava Radić.

STRAH OD VIRUSA: Olimpijska konferencija izmeštena iz Pekinga u Lozanu zbog epidemije!

Vojni analitičar Vlade Radulović kaže da je ova nabavka značajna jer se nastavlja proces modernizacije naših oružanih snaga i pojačava segment krupne PVO u domenu odbrane u kratkom dometu. Podvlači da Srbija jedina u regionu ima ovaj raketni sistem.

- Proteklih godina smo imali određenu vrstu problema zbog zastarelih sredstava na tom dometu i bila je neophodna njihova modernizacija. Razvijamo se onoliko koliko nam finansijske mogućnosti dozvoljavaju, nema dileme da bismo nabavljali više da imamo više novca. Kupujemo ono što nam je najpotrebnije - naveo je analitičar.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti