Izvor:
15.12.2016 u 02:17
0

Novi žestoki udari: Ubijeno najmanje 75 boraca!

Najmanje 75 odsto boraca Islamske države ubijeno je u vazdušnim napadima koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, tvrde američki zvaničnici, a prenosi CNN.

Amerikanci tvrde da su broj aktivnih boraca ISIS-a smanjili na između 12.000 i 15.000, što bi značilo da su SAD i njihovi koalicioni partneri za dve godine kampanje protiv ISIS-a ubili nešto više od 50.000 boraca tzv. Islamske države.

Govoreći danas na konferenciji u Beloj kući, specijalni američki izaslanik za borbu protiv IS Bret Megurk izjavio je da ova teroristička grupa više "ne može da puni svoje redove", predviđajući da će se broj njihovih boraca i dalje smanjivati.

– Broj borbeno spremnih boraca u Iraku i Siriji je na najnižem nivou ikada", rekao je on, dodajući da je protok stranih boraca u Siriju i Irak smanjen zbog strožih nadzora i kontrola granica.

Kampanja na čelu sa SAD pokrenuta je 2014. godine. Dosad je izvedeno preko 17.000 vazdušnih napada protiv meta IS, naveo je Megurk. Dodaje da je velika većina tih napada izvedena upravo od strane američkih aviona, dok su ostale članice koalicije izvele njih 4.500.

Ipak, napori da se pronađe i likvidira vođa IS Abu Bakr al-Bagdadi nisu urodili plodom. Megurk pak tvrdi kako je sasvim jasno da je al-Bagdadi u ovom trenutku vrlo ranjiv, prenosi Index.hr.

– Objavljivanje audiosnimaka iz svakakvih skloništa nije baš odlika snažnog vođe. S vremenom ćemo ga pronaći i likvidirati – kaže on.

Tanjug
Foto: Buka

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter