Izvor:
14.12.2016 u 02:47
0

Otpor pobunjenika završen: Sirijska vlada preuzela je kontrolu nad Alepom!

Otpor pobunjenika u Alepu završen je večeras pristankom opozicije da se tokom primirja povuče iz grada nakon godina borbi i meseci žestokog bombardovanja i opsade.

Sve vojne akcije u istočnom Alepu su završene i sirijska vlada je preuzela kontrolu na gradom – objavili su Rusi.

Pobunjenici i civili koji su zatočeni u istočnom Alepu će napustiti grad i otići u područja pod kontrolom opozicije koja se nalaze zapadno od tog grada.

Vesti o primirju, koje je potvrdio i ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin, stigle su nakon što je UN izrazio veliku zabrinutost zbog informacija da su snage sirijske vlade i njihovi irački saveznici streljali 82 ljudi u osvojenim četvrtima istočnog Alepa, nazivajući taj čin “pokoljem”.

Poslednja informacija koju sam dobio jeste da je tamo postignut dogovor i da će borci napustiti grad – rekao je Čurkin.

Predaja ili povlačenje pobunjenika iz Alepa predstavlja kraj pobune u tom gradu koji je do 2011. godine i rata koji je usledio bio najveći sirijski grad.

Razbijanjem poslednjeg otpora u Alepu, sirijski predsednik Bašar Al-Asad i njegova koalicija u kojoj se nalaze ruske vazduhoplovne snage i policija koja podržava Iran, postići će svoju najveću pobedu u tom građanskom ratu.

Hina
Foto: Buka

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter