Izvor:
11.12.2016 u 21:15
0

Žale za teroristima? Britanski ministar razočaran što je Alep pred padom?!

Britanski ministar odbrane Majkl Falon izjavio je da London "sa žaljenjem" očekuje pad sirijskog grada Alepa pod punu kontrolu snaga lojalnih Bašaru al Asadu.

– Čini se da će Alep, nažalost, pasti – rekao je Falon za BBC, odbijajući da okarakteriše mogući pad Alepa pod kontrolu sirijske vojske kao potpunu pobedu vlade u Damasku.

– Sirijski režim kontroliše samo 40 odsto sirijske teritorije, a većina stanovništva je protiv njega. Podrška naroda ne može se dobiti bombardovanjem bolnica i blokiranjem konvoja sa humanitarnom pomoći – naveo je on.

Falon je dodao da će Velika Britanija nastaviti da traži od Rusije da "upotrebi svoj uticaj kako bi okončala građanski rat u Siriji i pomogla u njenom obnavljanju".

On je rekao i da je spreman da sarađuje sa budućim američkim ministrom odbrane Džejmsom Matisom u cilju "smirivanja tenzija u odnosima sa Moskvom" i postizanja rešenja za okončanje sukoba u Siriji, ali je ocenio da se Rusija "ne može tretirati jednako, jer je strateški rival Zapada".

Beta
Foto: Twitter/Al Jazeera Balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter