Izvor:
02.12.2016 u 18:54
0

ŠANSA I ZA SRBIJU: Parlament odobrio – kreće ,,Turski tok“!

Turski parlament ratifikovao je sporazum sa Rusijom o izgradnji gasovoda "Turski tok", potvrdili su jutros turski mediji.

Ukupno 210 poslanika u turskom parlamentu glasalo je za ovaj sporazum, protiv ih je bilo svega sedmoro, dok je šestoro odlučilo da ne glasa.

Sporazum je ratifikovan neposredno pred službenu posetu Rusiji od strane turskog premijera Binalija Jildirima.

Podsetimo, u oktobru su Rusija i Turska sastavile sporazum koji predviđa izgradnju gasovoda koji bi prenosio ruski gas kroz Crno more, Tursku i dalje do Evrope. Sličnu stvar je Rusija želela da uradi preko zemalja Balkana svojim projektom "Južni tok", ali zapadni lideri su se potrudili da taj projekt propadne vršeći veliki pritisak na zemlje kroz koje je taj gasovod trebao da prođe.

Ovo je velika stvar za Tursku koja će ovim gasovodom znatno da ojača svoju poziciju, ali gasovod će zasigurno biti trn u oku zapadnih sila koje žele da smanje zavisnost od ruske energije.

Izgradnja gasovoda Turski tok započeće 2017. godine, a biće kompletirana do kraja 2019.

Pravda
Foto: Twitter/anadoluagency

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter